GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Соларно зарядно устройство за iРhone 3G

August 10, 2008

Една от неприятните особености на iPhone 3G е това, че неговата батерия се изтощава много по-бързо в сравнение с оригиналния iPhone. За да се разреши този проблем е разработен калъф, снабден със соларни клетки. Той е съвместим с всички модели на iPhone. Поставен на директна слънчева светлина за по-малко от 3 часа той може да осигури енергия за работата на устройството, а пълно зареждане – за 10 часа.

В калъфа е вградена батерия от 1500 mAh, достатъчна за пълно зареждане на телефона. При лошо време може да се зарежда чрез Mini USB. Очаква се соларните калъфи да бъдат в продажба до края на август на цена от £27.95 /с вкл. ДДС/.

По материали от: http://www.solarfeeds.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: алтернативни енергийни източници, батерия, възобновима енергия, дневна светлина, соларна енергия, фотоволтаични панели, фотоволтаични соларни клетки, фотоклетки, чиста енергия

 1. Бо
  10 Sep 09
  5:10 pm

  За съжаление, това е повече пожелание, отколкото реалност.
  Аз имам слънчево зарядно с два такива панела и 2,5 Ah батерия. Опитът ми показва, че за да се зареди напълно, през лятото му трябват около 3 дни… Ако го местиш да е под прав ъгъл към слънцето, може и за два дни да се зареди. През зимата практически е невъзможно да се зареди напълно, освен ако не си на някой снежен връх и отново го насочваш към слънцето…
  Но най-тъпото е, че никога няма да се изплати, нито като пари, нито като екологично въздействие. Има смисъл само, ако се използва някъде, където няма достъп до ток за дълго време.

 2. Севдалина Пеева
  12 Sep 09
  3:21 pm

  Бо, не бързай да го изхвърляш. След няколко години може би ще е достатъчно, за да осигури захранване на по-икономичните модели, които сега се разработват.

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>